Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2007 00:12 - От безхаберие загубихме милиони ...
Автор: gboy Категория: Спорт   
Прочетен: 3067 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 06.03.2007 20:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не е тайна, че съм заклет фен на "Левски" . И аз като останалите от агитката съм щастлив, че най-накрая в отбора започна да се набляга на талантите. Резултатите се видяха след по-малко от година . Домовчийски, Коприваров, Миланов и Ричард са футболисти, които никога нямаше да можем да си купим. Донесоха много на отбора, а и всички знаем, че до няколко години ще се продадат в чужбина и то за сериозни суми.

Не искам да коментирам как и  защо  "Левски" решиха да дадат шанс на талантите си, а не да накупят знайни и незнайни герои от различни точки на земята. Факт е безспорния успех от случилото се.

Само дето покрай тази еуфория струва ми се пропускаме важното и изпуснахме пак да си вземем поука. Не се замислихме и колко сме изпуснали до сега.

Левскар съм, но ми е неприятно като гледам как в ЦСКА се накупиха един куп чужденци последните години, а за сметка на това никой не даде път на младите там. А имаше, определено имаше. Всъщност от всичките чужденци единствено Петре си струва. Останалите - те до година две ще си тръгнат и никой няма да ги помни. А талантите на ЦСКА - те ще останат да играят по средняшките ни отбори. Няма да качат качеството на БГ футбола, няма да донесат успехи на ЦСКА, няма да им донесат и пари.

От всичко това ни губи футбола.


И ако сега в "Левски" се дава поле на изява, то заради разни бразилци, аржентинци и нигерийци, от които нищо добро не видяхме, похабихме един куп таланти.  Между който двама се отличват много силно и смея да твърдя, ако те бяха останали при сините сега можеха да са донесли и успехи и пари.

Първият е Тодор Колев. В момента е голмайстор на Славия, за в "Левски" няма място - ясно е. Само, че някой спомня ли си за времето, когато Тошко водеше атаката на Спартак Плевен, където беше под наем. Там имаше уникални постижения и блестеше на терена. От "Герена" обаче решиха да не се възползват от услугите му и си го оставиха дълго време да играе за плевенчани. А там - там потенциал не се развива. Сега Тодор Колев си рита за белите и едва ли ще стигне по-нагоре.  

Вторият е доста по-неизвестен - Боби Димитров (само дано да не бъркам името). Юноша на "Левски"  - преотстъпен на Ботев Пд. Игра отлично за "Канарите" дойде за един полу-сезон на "Герена", представи се чудесно, но някой реши, че още не става и ще го върнат обратно в Пловдив. Сега Боби е един второразряден футболист, който до никъде няма да стигне, ако не стане "футболно чудо". 

Домовчийски, Копи, Ричи, Хичо и т.н. имаха късмет - преди тях, обаче, младите ни таланти нямаха. Благодарение на безхаберието на някой хора българският футбол загуби чудесни футболисти, а в частност клубовете загубиха пари. 

Това не може да се поправи - никой няма да върне младостта на хора като Д. Пеев, Колев, Димитров и прочее. Но поне може да се спре.  ЦСКА и Литекс трябва да дадат шанс на "школниците" си. Отбори като "Беласица", "Марек" и прочее трябва да са трамплин за младите играчи, а не място, където да ги изпращаме за да си провалят кариерите.

В момента има един куп талантливи играчи, на които никой не обръща внимание, за сметка на чужденци на средна футболна възраст.

От безхаберие загубихме милиони, продължаваме да губим и в момента. Това, което става в "Левски" е прецедент, в останалите ни отбори продължават да се затриват момчета с потенциал.  Докато това не спре хубав футбол по нашите терени няма да видим.



Тагове:   милиони,   безхаберие,


Гласувай:
0



1. анонимен - Euler
06.03.2007 13:06
Тодор Колев си получи достатъчно шанс за изява. След като беше голмайстор със Спартак Плеве се върна на Герена и не показа нищо! Получи достатъчно шанс за изява и достатъчно се изложи, за да не играе вече на Герена. Радвам се, че вече не е при нас!

И се пише юнОша, а не юнуша :)
цитирай
2. gboy - За ЮнОшата - забележката се приема ...
06.03.2007 20:16
За ЮнОшата - забележката се приема :)))

За Тошко Колев - аз все пак си държа на своето, тъй като мисля, че той трябваше да дойде на Герена много по-рано, а не маса време да се троши в тоя средняшки калпав отбор. Иначе, че нищо не направи за Левски - тука съм съгласен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gboy
Категория: Спорт
Прочетен: 2743117
Постинги: 20
Коментари: 770
Гласове: 248
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол