Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2007 02:44 - Момчето дойде ... и го набиха !
Автор: gboy Категория: Спорт   
Прочетен: 5138 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 25.04.2007 02:50


От известно време спорта и ентъртеймънта вървят ръка за ръка. Особено в САЩ, където са майстори на това. В ММА средите изненади стават и това улеснява хората от ПР-а, защото не се чудят от къде да извадят пустата сензация. Напоследък, обаче, дори за тук случващото се дойде в повече.

Първо Котур се завърна и взе от раз титлата в тежка категория - до тук добре, само че на следващия турнир Сан-Пиер загуби своя пояс от Мат Сера и това беше шокът на вечерта. Никой не предполагаше, че само след няколко дена всички в тези среди ще забравят а неочаквания успех на Сера, защото на ринга ще бъде нокаутиран не кой да е, а Мирко Крокоп и то с неговата запазена марка - Хай кик, от доскоро никой неизвестния Габриел Гонзага.

Идването на Мирко в UFC бе посрещнато от цялата федерация с бурни аплудисменти така да се каже. Обявяваше се тържествено навсякъде, където има възможност, рекламките хвърчаха, а още при дебюта си Хърватина показа един от онези ритници, като скапа перфектното до тогава представяне на Еди Санчез. Естествено и това събитие бе шумно разгласявано под път и над път от UFC.

Преди няколко вечери всички очакваха поредната попеда на Крокоп и след нея да застане срещу Ренди Котур в дрийм мач за световната титла в тежка категоия. Габриел Гонзага направи няколко добри мача в UFC, но никой не го взимаше на сериозно. Бразилецът така и не беше побеждавал някой сериозен опонент. Когато пък каза, че мислил да победи хърватската звезда "на крака", то прозвуча направо смешно. Жиу-жицу майстор да се опитва да победи тай-боксьор изправен, а не на пода ?!?

Само дето дрийм мача Котур - Мирко няма да се състои - на UFC70 в мейн ивента след малко повече от 4-и минути Гонзага нокаутира Крокоп с ритник в главата и сега ще се бие за спечелването на титлата тежка категория.

Някой твърдят, че Мирко е малко прехвален - има нещо вярно. Въпреки това никой не отрича класата на Мирко Филипович. 22 победи в ММА и още куп успехи в други стилове не се правят само с добра реклама. Мисля си, че основно проблема дойде от разликата в правилата между Прайд и UFC. Наглед малки, но ето че си имат значение.  Преди Габриел да нокаутира опонента си той успя да го повали на пода. Мирко се води, че има добра защита, когато е по гръб. Факт е, че Гонзага дори веднъж не успя да го удари с юмрук ! За сметка на това обаче му нанесе зверски удари с лакти. Нещо, което го няма в прайд. Там това е забранено, за разлика от ударите с колена, където поожението е обърнато . След като съдията ги изправи вече си личеше, че Мирко е замаян, беше получил и рана на главата. Хай кикът не беше нищо особено като изпълнение, но Мирко не успя да се предпази. 

Доколко игре роля факторът с нанесените удари на пода - незнам, но при всички положения си изиграва ролята. За щестие сега правилата вероятно ще се уеднаквят. Всъщност не е чак толкова за щастие, но поне в това отношение, че няма да си личи толкова, когато някой преминава от UFC в Прайд и обратното. Макар, че фактора клетка - ринг ще си остане.

Днес Мирко си пристигна в Хърватска и каза, че сам си е виновен за нокаута, но че ще продължи с ММА кариерата си, въпреки неуспеха. (Вярно, сякаш имаше нещо различно в него онази вечер). Той че ще си изпълни докрай договора - ще си го изпълни, но уви вече няма да е същото ...

За Габриел се твърдеше, че е голям боец, макар досега да не се е бил с такъв. Никой не го приемаше на сериозно, разбира се, но може и да се окаже вярно. От един мач не можем да си правим генерални изводи, но победи ли Ренди зездата му ще блесне. Ще поживеем ще видим ...

И така - момчето дойде и го напердашиха. А така добре можеха да се подредят нещата - Крокоп можеше да стане шампион и то срещу Котур. А за нататък кой знае. Току виж уредили мач с Федор ... ама не би. Ей затова го обичам тоя спорт !




Тагове:   момчето,   набиха,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - .
25.07.2009 13:13
Я не говори такива глупости.
Ти май на ринг не си стъпвал никога,а?Мирко не е машина може да му е имало нещо точно в онази вечер.Изобщо не мисля,че нещо ще се промени,Мирко Филипович е невероятен боец и ще продължи да бъде такъв.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gboy
Категория: Спорт
Прочетен: 2747153
Постинги: 20
Коментари: 770
Гласове: 248
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол