Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2007 17:44 - ФК "Левски" има една емблема ... и си я иска !
Автор: gboy Категория: Спорт   
Прочетен: 48490 Коментари: 21 Гласове:
0

Последна промяна: 24.07.2007 17:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От много време по-запалените феновете се опитваме да наложим проблема с емблемата на дневен ред и така и не се получава. Накрая, след маса писма, транспаранти, интернет статии и прочее, се наложи да съберем пари и да направим плакати, та белким се сети някой. За едно толкова семпличко нещо се налага да се стига до такива крайности ...

И така към днешна дата по улиците на София,  Пловдив, Русе, Перник, Асеновград, Плевен, Габрово, Стара Загора и други градове са разлепени следните плакати : 


image


Вместо с парите ни да закупим едно хубаво голямо знаме, което да разнасяме по терените в България и чужбина, те отидоха за протест. Уверявам ви, че на никой не му се искаше да става така. Ние, феновете отговорни за това, не сме някаква организация, която се чуди за какво да недоволства или нещо такова. Повечето се видяхме за първи път, когато се организирахме за тази идея. Нямаме друг избор, когато явно никой в ръководството не обръща внимание на този проблем, а той определено го заслужава. И ви уверявам, че докато "Левски" не остане само с една емблема - истинската, то ние няма да спрем. 


Лошото е, че много от хората не разбират какъв точно е проблемът, а и става все по-зле, тъй като в тези години се появяват много нови, млади привърженици, които виждат първите успехи на клуба под знака на "лопатата" и виждам, че я приемат за лицето на клуба. Инфорацията по този въпрос е много малко, а не трябва, не и в 21 век !

Ето как стоят нещата :

Това е първата емблема на клуба :     image  Изработена е през даличната 1922 по идея на художника Минчо Качулев. С нея сме до 1934. След това започват леки промени по нея и през годините такива често настъпват. В крайна сметка, обаче, в основата си остава горното изображение. Това е емблемата на Левски ! Емблемата зад която са стояли нашите дядовци, бащи и сега - ние ! 

Проблемите дойдоха 1992 година. Ето цитат от donbalon в който се описва станалото :

"...Както е известно, преди време се оказа, че през 1992 оригиналното лого на ФК Левски е било регистриранo в Патентно ведомство oт Петър Петров. В следствие на това недоразумение оттогава сините ползваха нова емблема. В крайна сметка през 2003-а Патентно ведомство се произнесе с решение в полза на "ПФК Левски" АД. Последваха редица жалби от Петър Петров, който се опитваше да проточи съдебния спор с всички възможни средства, като неявяване на дело, отсъствие по медицински причини, оттегляне на пълномощни на адвокати и посочване на несъществуващ адрес. Сагата окончателно приключи през декември 2005 година, когато съдът отхвърли жалбата на Петър Петров и прие за меродавно решението на Патентно ведомство от 2003г. Така в момента ФК Левски е в пълното си право да използва оригиналната си емблема...".

Както е известно феновете така и не приеха нововъведената емблема : image Тя бързо се сдоби с прозвището "Лопатата" и така и не стана лице на клуба. Няма и как - това е срам. Не може да бъде символ на нашия клуб. Как да я представим утре на идното поколение ? "Ей на , понеже имаше гафове и проблеми с регистрации, та заради това нямаше как да използваме емблемата, зад която сме стояли близо 80 години, та заради това сме с туй нещо. Гордей се, че си левскар сега !"  Няма да стане ! Да не говорим, че в момента клуба налага използването на две емблеми. Още по-голяма глупост - къде се е чуло и видяло отбор с две емблеми едновременно. Ние имаме една емблема и не искаме две лица. Особено когато едното е символ на административен гаф ! Не, не, не и пак НЕ - Левски си има емблема ! Хубавичко я вижте : 

image


Ето това е тя. За много трябва да е без 1914 вътре, поради причината, че тя е ползвана до 1992. Не мисля, че това е такъв проблем, пък и никой чак толкова не е скочил за това, но против "Лопатата" - ДА !  Първо - това няма нищо общо с нашата си емблема и второ - рожба е на едни непреиятни стечения на обстоятелствата - за нас феновете, тове не е лицето на "Левски" !


Сега ви представям цялата декларация, която бе разпратена до медиите, когато лепихме плакатите :


ДЕКЛАРАЦИЯ
Относно провеждащото се в момента облепване с плакати


Ние, милионите привърженици на най-обичания и популярен клуб в България, заявяваме с тази акция, която се провежда в София, Пловдив, Русе, Перник, Асеновград,Плевен,Габрово,Стара Загора,Велико Търново и други населени места, че сме против използването на две емблеми от любимият ни клуб. "ЛЕВСКИ" (София) е създаден с една Емблема, но в един труден период за клуба и въобще за цялата държава, се появи друга емблема от нищото, изглеждаща като права лопата и нямаща никаква символика и значимост в историята на "ЛЕВСКИ", нямаща нищо общо с традициите и идентичността на клуба. Емблема, наложена от обстоятелствата, и в последствие оставена като официална. Ние, истинските фенове на "ЛЕВСКИ", не можем да се асоциираме с тази емблема и да приемем тя да бъде лице на любимият ни клуб.

След като есента на 2006 г. клубът спечели делото за правата над истинската ни Емблема, ние искаме тя да започне да се ползва като единствена и незаменима. В момента клуба ползва и двете емблеми, което е пълна пародия и гавра. Няма нито едно "АД" (Акционерно дружество) в света, което да има две емблеми. Няма нито едно търговско дружество или институция, което да се представя с два знака или две емблеми. Ние искаме да остане само истинската ни Емблема и “лопатата” да бъде извадена от употреба, прибрана в гаража и събираща прах и да остане само един лош спомен от историята на най-големия клуб в България. Протестните плакати са следствие от незаинтересоваността на г-н Батков и г-н Баждеков. След като те не забелязаха всички плакати, транспаранти, писма, а също така и не пожелаха да се срещнем за да обсъдим този проблем, ние феновете на "ЛЕВСКИ" стигнахме до този начин на протест, който както вече разбирате се провежда из цяла България.

На плакатите е казано кратко, точно и ясно какво искаме, като очакваме господата управници в този клуб да обърнат най-сетне необходимото внимание на нашите искания. Нашият клуб не е на г-н Батков, нито на някой друг човек. Този клуб е на всички българи, на всички, носещи "сини" сърца и милеещи за този отбор. Всичко е преходно и управниците се сменят, но феновете оставаме завинаги, и ще се борим за това, което е наше и което ни принадлежи.

Никой, застанал срещу "ЛЕВСКИ", не е стигал далеч, и не е успял да ни спре. Мачкани сме много години от властта, но "ЛЕВСКИ" е създаден от народа и ще остане на народа. "ЛЕВСКИ" не е създаден, за да прославя един режим и едно управление на престъпници и родоотстъпници. "ЛЕВСКИ" не е създаден, за да носи пари и власт. "ЛЕВСКИ" не е създаден, за да бъде мачкан, а за да мачка на терена, и да носи радост на народа. "ЛЕВСКИ" трябва да бъде само с една Емблема и това е нашата, истинска Емблема. Искаме да бъдем разбрани правилно и да се обърне внимание на желанието на милионите "сини" привърженици. "ЛЕВСКИ" има едно лице!!! Върнете ни ЕМБЛЕМАТА!!!

От милионите фенове на "ЛЕВСКИ"



Това е - имаме една емблема ... и си я искаме !






Тагове:   емблема,


Гласувай:
0



1. анонимен - Браво, браво!
24.07.2007 18:18
Аз не съм левскар, фен съм на "Черно море", но ви подкрепям - така трябва да се постъпи. Поздравления за настойчивостта! С доста клубове в страната има подобни проблеми. Логото е идентичност и ако се променя непрекъснато, клубът все една заличава лицето си.
цитирай
2. breathe - харесвам старата емблема, и аз като ...
24.07.2007 18:25
харесвам старата емблема, и аз като вас не можах да възприема новата. Но не я намирам за грозна, даже напротив. Стилна и приятна е, но въпреки това, определено не отразява духа на отбора. Не можах да приема едно друго нещо - премахването на жълтото и червеното! Това не беше гот, защото както всички левскари знаят, с тези цветове започва да играе отбора на народа през 1914г. Когато бяха премахнати тия два цвята, все едно беше отречено началото.
Не може обаче да не се съгласите, че на старата емблема й трябва обновление, демек - да се стилизира, да се барне тук-таме с корелдроучето и фотошопите, че да приеме малко по-съвременен вид. Нека остане обаче концепцията, щото колкото и да е, т.нар. лопата дори не дава и бегла идея за стила и традициите на Левски София.
цитирай
3. levskarkata1914 - gboy,поздравления за написаното!
24.07.2007 18:59
Крайно време е да ни върнат емблемата-ЕДИНСТВЕНАТА,ИСТИНСКАТА.СВЕЩЕНАТА!
Поздравления за всички сини,които се обединиха и разпространяваха декларацията и плакатите!
САМО ЛЕВСКИ!
цитирай
4. viovioi - ))
24.07.2007 19:36
Левски - София))) А неможе ли без Фофия? Пак софийски напудрени номера!Чакай не е ли Левски 1914? Аз не разбирам от футбол, но не е ли така?Как се казва точно отбора някой бързо да каже??????
цитирай
5. анонимен - малко пояснение
24.07.2007 22:06
лопатата всъщност е щит,не знам какво не му харсват леявскарите,на него няма ЧЕРВЕНО.
цитирай
6. levskarkata1914 - ???
24.07.2007 23:07
"лопатата всъщност е щит,не знам какво не му харсват леявскарите,на него няма ЧЕРВЕНО."

излагаш се....не се изказвай неподготвен!
цитирай
7. анонимен - SAMOTNIQT_VOIN
24.07.2007 23:47
Аз да ви кажа футбол не гледам...но като гледам 2те емблеми намирам старата за изключително грозна..Да не говорим за червеният и жълтият цвят в нея, при положение че постоянно се натяква, че Левски са сини...
Или искате да сте като англичаните и американците...Азбуката им изостанала с векове...но те си я ползват по традиция...Освен и ние да се върнем на глаголицата...
цитирай
8. levskarkata1914 - Личи си,
25.07.2007 22:34
че не се интересуваш от футбол...
цитирай
9. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
27.07.2007 16:54
Ами за мен футболът винаги е бил доста скучен и тъп...елементарна игра като цяло...Ама всеки с вкуса си.
цитирай
10. iavorinio - Не това е най-важното
05.08.2007 20:38
...но все пак лопатата наистина е мн зле
цитирай
11. marchemence - ...
10.08.2007 00:26
Аз наистина нямам против новата емблема, но може би попадам сред групата, за която пишеш. Ако не се гледа пристрастно, тя не е грозна. Но след като мнозинството от левскарите искат да е старата, нямам против. Но наистина може малко поне да се барне.
За мен лично не е най-важна емблемата. Това не би ми попречило да запознавам един ден децата си, ако дойде тоз момент, с историята на клуба, без да ме е срам от нещо.
цитирай
12. toti131313 - То с емблема или без - Левски вечно са си втори...
20.09.2007 10:34
То с емблема или без - Левски вечно са си втори...
цитирай
13. анонимен - Аз съм за новата емблема-тя не е &...
18.05.2009 12:43
Аз съм за новата емблема-тя не е "лопата",както казват повечето,а "щит"!А на "старата" ни емблема има червен и жълт цвят,а това е доста тъпо!
А и през 2006 година в Шампионската лига бяхме регистрирани с "новата",затова нека си караме с нея!
цитирай
14. анонимен - nai dobriqt odbor
18.06.2009 19:03
edinstveniqt BG odbor pojelavam mo samo pobedi
цитирай
15. анонимен - samo levski
08.02.2010 19:34
kur za cska
цитирай
16. анонимен - Levski emblema
04.06.2010 11:54
dobre si zashtitil emblema ni no vaprosa mi e savsem drug ,zashto na novata emblema e izlqzlo prozvishteto 'lopata' na men mi prilicha na shtit .
цитирай
17. анонимен - idiot
04.06.2010 11:58
toti131313 написа:
То с емблема или без - Левски вечно са си втори...

zaradi tova mislene sme na 2 mqsto vzeme da mislish malko po-pozitivno
цитирай
18. анонимен - Viagra sales poland
19.10.2012 09:42
pharmacy online http://www.burnhamfans.com/forums/index.php?action=profile;u=219989 cheap tablets
цитирай
19. анонимен - Generic viagra
20.10.2012 01:52
cheapest drugstore http://test.mnogomebel.ru/forum/showthread.php/2244-discount-drugs-cheap-advair-diskus-15mg?p=2246 cheap tablets
цитирай
20. анонимен - Buy viagra now
21.10.2012 13:55
cheap tablets http://massagexs.com/forum/member.php?action=profile&uid=16766 cheap tablets
цитирай
21. анонимен - Viagra pill
25.10.2012 12:36
pharmacy online http://www.prosoul.smffy.com/index.php/topic,234.new.html Viagra pill
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gboy
Категория: Спорт
Прочетен: 2742824
Постинги: 20
Коментари: 770
Гласове: 248
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол