Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2006 13:09 - wrestling
Автор: gboy Категория: Спорт   
Прочетен: 6218 Коментари: 1 Гласове:
0



Чудя се защо тук в България отхвърлихме този спорт като някакво тъпо американско детско забавление. В действителност рестлинга или кеча, както си го знаем тук, изисква страхотни умения. Всъщност това е един доста популярен начин за развлечение в САЩ, а пък и хората ценят атлетизма на тези спортисти.

Предполагам, че малко претруфените изказвания на рестлърите дразнят, но това си е останало някак си в този жанр, пък и да си признаем - наще футболисти са също толкова изкуствени пред микрофона :)))) .

Говорил съм със спортни фенове и честно казано те си харесват кеча, води се симулативен спорт , но си е спорт и то доста зрелищен. Факт е обаче, че са доста малко тези в България, който са надникали зад крещенето на микрофона, зле озвучавано от някой нашенец и изкуствените удари. Тук четат интелигентни хора и вероятно са отхвърлили кеча още с появата му у нас заради името, което бързо си създаде. Ето защо се опитвам да ви го представя така, както е...

Да факт е, че всичко е по сценарий - то затова е симулативен спорт. Но ако го отхвърляте заради това отхвърлете и театъра и киното - и там всичко е по сценарий. Това е шоу и не претендира за нищо истинско. Само дето хватките и хвърляниятата са си на живо и не ги държат въжета - далеч не си мислете, че не е опасно или че не боли. Важното е друго, обаче. Нима всички не харесваме филми с добри бойни сцени? Защо тогава да отхвърлим този зрелищен цирков бой? Това са хора посветили живота си да симулират атрактивен бой, който в крайна сметка хората са гледали откакто съществуват, само дето вече е във формата на театро и никой не го гонят лъвове за удоволствие на останалите. 

Разбира се всичко е доста по-сложно, но това са "отгоре-отгоре" нещата. Иначе рестлинга е изпълнен с куп други неща, които обаче сега и да напиша едва ли ще разберете. За мен важното е хората, четящи това, да се замислят, че рестлинга далеч не е оная простотия, за която всички го смятат в България. 


Видеото, което намерих, вярвам ще потвърди думите ми :P , ще ви помоля да го изгледате и чак тогава да слагате коментар или да си вадите изводи...






Гласувай:
0



1. анонимен - student
16.03.2007 16:52
Ако ще е бой, да е бой. Сравнен с мачовете в Pride и UFC кеча изглежда доста ... смешен. Поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gboy
Категория: Спорт
Прочетен: 2742866
Постинги: 20
Коментари: 770
Гласове: 248
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол