Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2007 21:27 - За ударите срещу тракерите ...
Автор: gboy Категория: Технологии   
Прочетен: 25472 Коментари: 32 Гласове:
0

Последна промяна: 13.03.2007 21:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Нямат право да спират бъдещето ...

Как  може ГДБОП да правят подобно нещо ? Как може да се забрани обмяната на файлове в едно съвременно общество под предтекст, че имало пиратско съдържание ? Ако това е основателно то тогава нека да забраним и форумите и блоговете за да не вземе някой да изнесе тайна информация, да забраним продажбата на празни дискове за да не се записва на тях пиратска информация или просто да забраним продажбата на кухненски ножове защото всякакви психопати  ги има вече !

Нелегалното разпространение на музика и филми е забранено на всякъде, но къде са забранени торент тракерите ? Не! Защото основен принцип на демократичните държави е да имаш право на информираност, да можеш да си набавяш нужната информация, да имаш възможност да видиш и чуеш, да покажеш и прочее. Това е начин за обмяна на файлове, на информация, не е престъпление. Това, че благодарение на тракерите има много нелегална музика и филми, не означава, че трябва да ги спираме. Това е бъдещето и трябва да се приспособяваме към него, а не да се чудим как да го спираме. Ако се епрат тракерите - това означава да ни отнемат правото да си обменяме информация. Ега ти демокрацията, ега ти управляващите !

На този етап законът е безсилен защото P2P системата е нещо ново и няма как да се улови - минава през всички мрежи на закона. Проблемът си е на закона, в чужбина лека по лека се пригодяват към ставащото, от всичко това печели и обикновения потребител - за него спада цената, а пък студия и прочее, които на пръв поглед губят, всъщност печелят от факта, че продуктите им са по-достъпни. Ние тука решихме да си ударим тракерите - пиратството ограбвало ...

Я се замислете как беше преди и как е сега - помните ли "онова" време, не много далеч, преди по-малко от 10 годинки ? Филмите, които вълнуваха света идваха от тях 1/3, година по-късно, музиката беше ограничена и никой не се интересуваше от това, че живеем слепи и глухи тук - защото ръцете ни бяха вързани. Това, от което се интересуваше света, ние нямахме право на него - нямаше фенове на рестлинга, на НБА, на НХЛ, на Бокса, музиката ти е ограничена - нямаш право да слушаш това, което ти искаш,то не идваше до тук, нямаш право да гледаш предаванията, които гледа цял свят - тях тук ги няма ... мила картинка - цял един кьорав и глух народ, интересуващ се единствено от Левски-ЦСКА, БСП - СДС, Лепа Брена и филмчето, дошло тая седмица, за което научаваш от някакъв плакат преди киното. Пиратството ограбва ! Благодарение на него ние разбрахме, че има вселена. Че имало и други спортове, освен футбола, че не излизали по три филма на година, че и отвъд Сърбия се пее ...

Кой беше ограбен ? Кината ни са си толкова пълни, колкото щяха да бъдат и ако ги нямаше тракерите ... човек може да си позволи определени пари за удоволствие, от там на татък дали ще гледа някой филм или ще слуша някоя песен без пари - на никой не му пука - тъй или иначе нямаше да ги даде, защото ги няма.  Мислите ли, че Парамаунт или Дисни са загубили пари от това, че ние тука сме им дръпнали филмите ? Не мислете, че някой там се сеща за това. Едно време имаше пиратски касетки, като ни трябваше музика, а нямахме пари си я записвахме от радиото и толкова - как пък изведнъж хорицата станахме такива грабители ? Това, че гледаме разни чужди мачове, сериали и предавания - от това никой не губи, напротив - има печалба, защото е по-голям рекламния пазар, но това е друга тема. И още нещо - половината от "откраднатото" в действителност не идва изобщо легално в България, така че и от тук няма как да се губат пари. Така че, едва ли някой от вън ни е подгонил толкова заради пиратството тук, едва ли това е големият проблем. Не и за държава с близо 200 неразкрити убийства.

А сега пак задавам въпроса - кой беше ограбен ? Кой загуби от тия тракери, ако на големите студия и телевизии и прочее не им пука ? Ами откото ние - обикновените потребители бяхме обявени за "Пирати" щото всеки си тегли по някое филмче и музика, то истинските такива загубиха доста пари от това. Бизнесът им вървеше перфектно, докато скоростта не стана такава, каквато е сега. Защо се гонеха от полицията хлапетии, дето качили филми и музика без да спечелят един лев от това, а в същото време на "Славейков" пиратските дискове си стояха ? Ако ограбихме някой, то това са онези, които печелиха пари на гърба на производителите на продуктите, продавайки ги на половин цена.

А кой спечели ? БОП-а най-накрая си намери работа. Разгеле, спряха да се червят на пресконференцийте на въпросите на журналисти. Пак са толкова смешни, ама поне има какво да говорят. Пък и е далеч по-спокойно да нахълташ в панеленото апартавментче, търсейки 20 годишен хлапак, похапващ чипс пред компютъра, отколкото да се разправяш с разни истински престъпници, които са далеч по-опасни.

Това не е удар по пиратството, това е удар по обществото и особено по нас, младите, които сме основните потребители на интернет. Това не са някакви реални акции, а е хвърляне на пясък в очите - как по друг наин да обясним, че полицията ни си играе с децата, докато по улицата се разхождат преспокойно мафиоти, убийци, крадци и така на татък. Всичко ще отмине, пиратството ще си остане, не се съмнявайте, а ние за пореден път ще покажем, че спокойно могат да си ни мачкат и ние няма да предприемем действия.




Гласувай:
0



1. nakom - много просто
13.03.2007 22:01
вчера затвориха замунда.който знае как - знае той.тракерите може да са чужди - но потребителите са българи.и ще бъдат арестувани и тровени докато не спрът да ъплоудерстват.
цитирай
2. eenchev - Ха Ха! Престъпления, съдебни пр...
13.03.2007 22:16
Ха Ха! Престъпления, съдебни процеси, присъди, затвор, смърт??? :) Малко по-спокойно. Никой нищо не може да затвори/спре, поне докато няма законовите основания да го направи, а трудно би могъл да ги има, защото в този случай така наречените законови основания не биха били съвсем законни. :) Както знаем, всеки има правото да получава информация, независимо по какъв начин, като торент тракерите са един от тях.
цитирай
3. ssstto - Холивуд ограбва
13.03.2007 22:28
Преди околомесец четох едно проучване защо американците не ходят на кино.Първите два отговора с около 30 % били :филмите са не ги бива и цените на билетите са високи.А какво остава да пуснат едновременно филма на голям екран и дивиди.
цитирай
4. shro - От НСБОП в ГДБОП
13.03.2007 22:51
самата символика на промяната - от Национална служба в главна дирекция, подсказва, че целта на БОП отдавна не е национална, а тясно свързана с определени корпоративни интереси. Но всъщност така е било винаги - никой не го е грижа за жалките авторски права. Това е обикновен терор - горене на книги.
Торентите са само началото, блоговете са логичното продължение. След като скоро предплатените карти на мобилните оператори ще са поименни, защо и блоговете да не са?
цитирай
5. doctors - това ми е поста от форум замунда.нет ако подкрепяте пишете на майла долу
13.03.2007 23:16
По горе не довърших заглавието на темата!Моля ви админи не трийте това!А вие потребители не спамете!!Аз ще се боря за законноста на тракерите и торентите,и то със ваша помощ!!!Нека сме единни!!!Помните сигурно какво стана с piratebay,спряха ги но хората протестираха и те отново тръгнаха и сега никой не ги закача.Всичко за темата по-долу!!!

Здравейте!Не трябва да се предаваме,а трябва да продължим да се борим в защита на торент тракерите в България и торентите!!!!Ако се наложи дори пред парламента да протестираме.Нека бъдем единни в тази борба.За момента са сезирани някои служби за атаките на Гдбоп и тн!Говорих с адвокати още днес сутринта които ми казаха че сме в правото си да си търсим правата,че торентите не са престъпление и са разрешени и това е само обмен на файлове,все едно да си дадеш на комшията един диск примерно,казаха да сезираме и някой служби за тези нападения на Гдбоп и съответно аз и други хора вече ги сезирахме!Те също са с нас!Така че ако трябва и на протест ще излезнем но да покажем че тракерите ще съществуват.Ако желаете пишете за инфо нa protestirame@abv.bg
!Нека защитаваме нашите права,правата ни на интернет потребители!
цитирай
6. анонимен - За тия боклуци които се правят на умни
13.03.2007 23:54
Да годухат всички тъпанари псевдопазители на интелектуалната собственост.
цитирай
7. tonitochev - Хмм
14.03.2007 07:00
Абе пич,бори си се.Само не ми казвай,че филмите и МП3 били информация.Това са си продукти с цена.Или разните софтуери с аспиринчета,дето е пълно по тракерите.И това ли е информация?
Що не затворят Линукс тракерите,дето св разпространява единствено GIU файлове?
Това твойто е смешен рев от сорта-Помощ,не ми дават да крада.
цитирай
8. анонимен - Не сте само младите
14.03.2007 12:47
Не сте сами млади хора!Аз съм на 52 и съм с Вас!
Да-филмите и МП3 са информация.И софтуера е информация.И ще я споделя със съседа точно така както вземам едни клещи от него за да си свърша работата.След като за богатите всичко е стока-включително и човека с неговите тяло, труд, мисли и мечти, защо пък за нас всичко да не е информация?И така ще бъде докато сме бедни.Алчността край няма.Да не би Графа или Глория или който и да е "ограбен" да е създал работни места за 5000 лв?Или след спиране на "ограбването" ще ги създаде за да бъдем легални?Американците плюят на целия свят и тънат в разкош.
цитирай
9. shamanhfel - За разликате между интелектуален продукт и информация
14.03.2007 20:03
Господин анонимен, не знам дали си запознат с разликата мжду интелектуален продукт и информация.
Според http://en.wikipedia.org/wiki/Information е резултат от обработката, манупилацията на данни по начин добавящ към знанията на получателя.
Интелектуален продукт е друго нещо. Например песните не са информация, те не добавят нищо към ничие знание.
Освен това може да се консултираш с http://en.wikipedia.org/wiki/Copyright за да разбереш, кои продукти спадат по категирията "с авторски права". Защото някой се е потрудил и е използвал информацията с която е разполагал за да създаде едно произведение, които ти нагло открадваш.
А за софтуера, направо е смешно, къде е информацията в операционната система, която ползваш (вероятo му викаш на това Windows, без да се замисляш, че на света има и други Операционни Системи). Софтиера не е информация и освен ако авторът не е избрал да даде този софтуер за свободно ползване, ползването му без да заплащаш е кражба. И това ти го казвам от гледната точна на софтуерен разработчик, никак не е приятно да знаеш, че някой използва твоят софтуер, без ти да получаваш нито стотинка за труда си.

Не ме разбирай погрешно и аз не съм светец, но правя всичко възможно да избягвам пиратстването. Направих усилието и преминах на свободна операционна система, със свободни програми. Предпочитам да гледам филмите на кино, а не свалени от тракер (за съжаление някой стари неща, изобщо ги няма в БГ нито на касети, нито на ДВД, камо ли на кино, а даже и по тракерите ги няма в БГ). Така, че tonitochev е прав, вие протестирате, против това, че не в идават да крадете.
цитирай
10. shro - За разликата между това, за което говориш ти
14.03.2007 21:58
и това, за което говорим ние. Замисли се, колко човека в България биха имали въобще достъп до твоите софтуерни разработки, ако не съществуваше нелегалния софтуер. Нима ти си придобил така ценните си софтуерни умения само и единствено върху легален софтуер? Ако е така си прав да хвърляш камъни, ако не е - си забравил откъде си тръгнал и отричаш тази възможност на другите след теб.
А за софтуерен разработчик, направо е смешно, че не виждаш къде в операционната система се крие информацията - софтуерът е текст. Какво е общото между текста и информацията, вече сам знаеш.
Не ме разбирай погрешно, но тук говорим за законността на действията на ГДБОП и целия репресивен апарат, насочен срещу обикновения потребител, който също като теб не е светец, но не е и престъпник.
цитирай
11. gboy - Прочетохте ли въобще мнението ?
14.03.2007 22:17
За адаша и shamanhfel - понеже едва ли не казвате, че защитавам пиратството - изобщо прочетохте ли какво съм написал ?

Под информация незнм защо разбирате новини, всеки файл съдържа някякъв вид информация, но както и да е - незнам защо се хващате с тая дума. Оставям я и само ще цитирам от първия пост :

"Как може ГДБОП да правят подобно нещо ? Как може да се забрани обмяната на файлове в едно съвременно общество под предтекст, че имало пиратско съдържание ? Ако това е основателно то тогава нека да забраним и форумите и блоговете за да не вземе някой да изнесе тайна информация, да забраним продажбата на празни дискове за да не се записва на тях пиратска информация или просто да забраним продажбата на кухненски ножове защото всякакви психопати ги има вече !"

Някъде да е споменато , че пиратството е редно ?


"Нелегалното разпространение на музика и филми е забранено на всякъде, но къде са забранени торент тракерите ?"

Пиратството си е забранено и не го отричам, не твърдя и че трябва да се разреши ! Става въпрос за съвсем друго !

Ако ще ми оборвате тезата - оборвайте я, против нямам. Но моля не ми слагайте думи в устата.
цитирай
12. tonitochev - ...
14.03.2007 23:21
Просто малко размишлявам.Не съм програмист,но знам достатъчно,за да твърдя съвсем отговорно,че не е задължително един програмист да се развие като такъв без да ползва пиратски софтуер.Защо господин shro непременно си мисли че всичко почва и свършва с Уидос и че хората са закърмени със компютърни умения непременно чрез продукти на голямата боза?
Колкото до тракерите-еми по тях хората си разменят единствено и само пиратрски файлове и софтуер.Поне по тези които са ги подгонили страшните държавни служби.А data.bg ги вижте колко примерни станаха-не искат да си уронват името и си спряха тракера.Няма бой,няма тупалки.Няма тракер-няма проблем.Евала на таквиз примерни граждани.(Това трябва да звучи иронично)
цитирай
13. tonitochev - още
14.03.2007 23:25
А легални файлове,информация и софтуер (безплатни) си има в интернет колкото си искаш.Така че какъв е проблема?Каква свобода е поругана хич не ми е ясно.Да не говорим,че за обикновения смукач на пиратски файлове си има пак тракери,но не български.Така че кво ревете?
цитирай
14. анонимен - vlad
15.03.2007 08:46
"А data.bg ги вижте колко примерни станаха-не искат да си уронват името и си спряха тракера.Няма бой,няма тупалки.Няма тракер-няма проблем.Евала на таквиз примерни граждани.(Това трябва да звучи иронично)"
хахахаха
и търсачката им бачка на МАХ :P
цитирай
15. shamanhfel - Отново за софтуера и информацията
15.03.2007 08:48
Софтуерът не е текст, ами хич даже не е текст, я се опитай да отвориш някой изпълним файл с текстов редактор и да го прочетеш :).
Освен това, дори да беше текст, той е произведение подлежащо под санкциите на закона за Авторското и сродните му права, т.е. някой е вложил своите знания и умения по творчески начин, за да създаде нещо, било то ново или нов начин за правене на старо нещо.

Колкото до ГДБОП тях изобщо не ги оправдавам, начина, по който действат, не е законен и противоречи на всяка логика, защото не обикновенният потребител е виновен за пиратството.

Нега бъдем честни към себе си. Къде по българските тракери се намира легалното съдържание? И какъв процент е то от цялото съдържание?
Отоговорът е ако го има изобщо, процентът е пренебрежителен.

А ако толкова държите да пиратското съдържание, теглете от външни тракери, така поне ще се научите, че безплатен обяд няма.
цитирай
16. анонимен - до shamanhfel
15.03.2007 09:42
Абсолютно вярно е, че огромната част от съдържанието по тракерите е нелегално. Но как точно ще може да се докаже това в съда? Как ще се докаже, че администраторите на даден тракер допринасят за ограбването на интелектуална собственост? Собственикът и самият тракер предоставят възможност за обмяна на информация - каква ще е тя зависи напълно от потребителите, ползващи тази услуга - поне така е според условията за ползване на всеки тракер. Следователно НЯМА НИЩО НЕЗАКОННО в един тракер като zamunda.net. Откъдето пък следва, че няма право нито една институция да нарушава правата на гражданите (потребителите на тракера) да обменят информация помежду си.
цитирай
17. анонимен - student
15.03.2007 17:31
Това е все едно да затвориат границите, застото през тиах се прекарва контрабандна стока. Ялка ценсура. Долу ценсурата!

shamanhfel, позовавасх се на Wikipedia, но това не е всепризнат изтоцхник. В науцхните творби са забранени цитатите от Wikipedia.
цитирай
18. tonitochev - още
15.03.2007 19:31
"Софтуерът не е текст, ами хич даже не е текст, я се опитай да отвориш някой изпълним файл с текстов редактор и да го прочетеш :).
Освен това, дори да беше текст, той е произведение подлежащо под санкциите на закона за Авторското и сродните му права, т.е. някой е вложил своите знания и умения по творчески начин, за да създаде нещо, било то ново или нов начин за правене на старо нещо."

Да точно така.Всичкият софтуер за Уиндоус е в бинарен вид и за никакъв текст и информация не може да става дума.
Друго е положението с GNU софтуера,където основното правило е освен бинарните файлове да са достъпни и сорс файловете.Те са текс и са напълно свободни.Само че ако ги ползваш за създаване на собствен софтуер си длъжен да предоставиш отново програмката си по същия GNU лиценз.
цитирай
19. tonitochev - ...
15.03.2007 19:40
"Това е все едно да затвориат границите, застото през тиах се прекарва контрабандна стока. Ялка ценсура. Долу ценсурата!"

То контрабанда винаги ще има,но никой не е тръгнал да затваря границите,а тенденцията е да се премахват въпросните.
Колкото до цензурата-имаш ли идея какво значи тая дума или си я чул някъде и ти е прозвучала хубаво.???
Цялата дандания е точно да не можеш да гледаш без пари новите филми и да слушаш музиката,както и да ползваш софт,струващ майка си и баща си.А да си ги купиш.Какво лошо има в това?
Да си видял някой фурнаджия да раздава хляба без пари или в книжарницата да са раздавали книги(информация)без пари?
То че всеки тегли къде каквото намери на аванта е ясно,ама си е нагло на всичкото отгоре да ревеме че ни накърняват правата.Еми правата на създателите на продуктите къде са.Те за какво бачкат-само за славата ли?
цитирай
20. shamanhfel - И така
15.03.2007 19:47
@анонимен студент съгласен съм с теб, но това е най-лесният начин да се предоставят дефиниции, без за това да е необходимо да тичаш до близката библиотека. А да, цензура се пише със з, а не със с, но това не е кой знае какъв проблем (а да написал со го два пъти сгрешено, друг път не заправяй да си включиш правописният коректор на IE, опа IE няма правописен коректор, ами намери си браузър - Огнения Лиско, например, който има такъв).

Много се извинявам за това, но направо е смешно да видиш човек, който има правописни грешки в почти всяка дума от краткия си пост. Човече вземи се научи на правопис и моля те не се извинявам с технически проблеми, просто такива няма.

Към останалите анонимки. Абе защо не вземете да се подпишете по някакъв различим начин под тия постове. Аз явно си правя труда да се логна, защо не вземете и вие да си направите този труд, така няма да се чудя на кой да отговарям.

Така пак повтарям, не съм против тракерите, има си тракери със законно съдържание, които ползвам редовно. Но я вижте какъв е процента на очевидно незаконното съдържание на тракерите, които затвориха. Няма нужда да си спец, за да видиш нарушенията на авторското право. А да тракерите нямаше да ги затварят, ако съдействаха, т.е. премахваха незаконното съдържание, без значение, че техните потребители, а не те са го качили. Защото така се прави в цивилизованите държави.

И така, като искате да крадете, правете го с бавния си международен Интернет, така поне ще се научите на търпение.
цитирай
21. анонимен - до shamanhfel 2
15.03.2007 20:25
Аз съм анонимният с пост N16. Казвам се Емил Попов, ако това представлява интерес за теб. Не съм се логнал, просто защото нямам акаунт в blog.bg и не мисля да си правя, само за да пиша коментари тук.

Както и да е. В "нормалните" държави проблеми с тракерите няма. Виж Холандия, виж Америка, виж цяла Европа. И само защото законите ги позволяват. Описах в горното си мнение защо.

Иначе аз от някъде половин година не дърпам от zamunda или arenabg и бг тракерите съм ги за*бал общо взето. Все ми е тая дали ще ги затварят или не. Просто когато става нещо НЕНОРМАЛНО в тая държава, се чувствам длъжен да изразя несъгласието си.

А относно идеята ти всички "бг пирати" да се нахвърлят на международното - пак ще дърпат с високи скорости, защото вероятността да се направи връзка bg<--->bg ще е огромна и тогава международната скорост няма да играе голяма рола :P
цитирай
22. анонимен - ss
16.03.2007 08:19
БТК блокира достъпа до аренабг. Честита ви цензура, честит ви новия комунизъм.
цитирай
23. анонимен - Демокрация или комунизъм
16.03.2007 11:40
Не само Бтк е спряла достъпа до арена.бг ами всички големи интернет доставчици по нареждане на ГДБОП!!!в ДЕМКОРАЦИЯ ЛИ ЖИВЕЕМ ИЛИ В КОМУНИЗЪМ!!!
цитирай
24. анонимен - ss7
16.03.2007 12:05
Тука си в грешка. Само БТК филтрира. Не са ГДБОП хората, които да решават до какво да има достъп и до какво. Има си закони в 'тая страна'. Дори в Турция спряха youtube със съдебна заповед.
цитирай
25. анонимен - student
16.03.2007 16:11
@tonitochev:
"Колкото до цензурата-имаш ли идея какво значи тая дума или си я чул някъде и ти е прозвучала хубаво.???"

Всяка регулация на интернет е вид цензура. Самия тракер няма нищо общо с обменяните съдържания, той само предоставя инфраструктурата. Само потребителя носи отговорността при нарушаване на авторските права, а не тракера! Забраната на тракерите е цензура. Както много преди мен казаха, по тази логика трябва да се забрани Интернет. Да не би тези от ГДБОП да са изградили интернет за да имат право да го регулират? На кого принадлежи интернет???

"Цялата дандания е точно да не можеш да гледаш без пари новите филми и да слушаш музиката,както и да ползваш софт,струващ майка си и баща си.А да си ги купиш.Какво лошо има в това?"

Нищо лошо в това, лошото е в средствата за постигане на целта. Единствено потребителя извършва "престъпление" и единствено той може да бъде наказан. Аз може да си разменям научните творби през торент-сървъри - предоставям ги на всеки. Забраната ограничава моето право на свободно слово. Ако този пример ви се струва идиотски, погледнете следното - много от съвременния свободен(!) софтуер се разпространява и през торенти. Примери: OpenOffice, Ubuntu Linux.

@shamanhfel:
"А да, цензура се пише със з, а не със с, ... опа IE няма правописен коректор, ами намери си браузър - Огнения Лиско, например, който има такъв)."

Човече, за правописа имаш право, просто проблема е технически - не мога да инсталирам кирилизатор на машината, ползвах един уебсайт който не направи превода както трябва. Но за браузъра по-добре не ми давай акъл без да знаеш - ползвам Netscape/Mozilla/Firefox от 1998ма.
цитирай
26. анонимен - student
16.03.2007 16:12
@tonitochev:
"Колкото до цензурата-имаш ли идея какво значи тая дума или си я чул някъде и ти е прозвучала хубаво.???"

Всяка регулация на интернет е вид цензура. Самия тракер няма нищо общо с обменяните съдържания, той само предоставя инфраструктурата. Само потребителя носи отговорността при нарушаване на авторските права, а не тракера! Забраната на тракерите е цензура. Както много преди мен казаха, по тази логика трябва да се забрани Интернет. Да не би тези от ГДБОП да са изградили интернет за да имат право да го регулират? На кого принадлежи интернет???

"Цялата дандания е точно да не можеш да гледаш без пари новите филми и да слушаш музиката,както и да ползваш софт,струващ майка си и баща си.А да си ги купиш.Какво лошо има в това?"

Нищо лошо в това, лошото е в средствата за постигане на целта. Единствено потребителя извършва "престъпление" и единствено той може да бъде наказан. Аз може да си разменям научните творби през торент-сървъри - предоставям ги на всеки. Забраната ограничава моето право на свободно слово. Ако този пример ви се струва идиотски, погледнете следното - много от съвременния свободен(!) софтуер се разпространява и през торенти. Примери: OpenOffice, Ubuntu Linux.

@shamanhfel:
"А да, цензура се пише със з, а не със с, ... опа IE няма правописен коректор, ами намери си браузър - Огнения Лиско, например, който има такъв)."

Човече, за правописа имаш право, просто проблема е технически - не мога да инсталирам кирилизатор на машината, ползвах един уебсайт който не направи превода както трябва. Но за браузъра по-добре не ми давай акъл без да знаеш - ползвам Netscape/Mozilla/Firefox от 1998ма.
цитирай
27. анонимен - student
16.03.2007 16:26
извинявам се за двойния постинг
цитирай
28. tonitochev - re student
16.03.2007 18:20
Пич,торентите,дето разпространяват свободния софтуер никой не ги е закрил и няма да ги закрие.По простата причина че не се разпространява чрез тях пиратски софтуер.А тея тракерчета дето са ги подгонили си предоставят територията за пиратлък.Е виновни са точно колкото потребителите,макар че са си умили ръцете с лицемерното твърдение,че не носят отговорност какво разпространяват.Айде помисли малко що се пръкнаха толкоз много и с каква цел съществуват.А който иска да си предоставя собственото творчество -има си начини.Я в някой ftp сървър,я нещо друго.И никой няма да те закача,докато предоставяш законна информация или собственият си проект.А точно тракерите трябва със закон да ги задължат да следят какво се разменя и да спазват закона.

БТК блокира достъпа до аренабг. Честита ви цензура, честит ви новия комунизъм.

Нещо си в грешка брато-това не е комунизъм,а капитализъм.Фани некой учебник по история и прочети какво е комунизъм,фашизъм,капитализъм и други такива хубави думички.
цитирай
29. shamanhfel - @анонимен студент
16.03.2007 18:30
Както казах, това, че имаш технически проблем, не е проблем. Не виждам, как може да работиш на система без кирилица (абе той дори виндоуса си има приличен кирилизатор, само правилните dllи ти трябват).
Как ползваш firefox от 1998 не знам ама щом казваш, така да е ;). Виж нетскейп може и да го ползваш, от тогава :), само дето той умря одавна.
А и щом ползваш firefox нямаш причина да не си намериш разширения за каквото ти душа иска, включително и проверка на български правопис.

Колкото до това дали всяка регулация е вид цензура, да има някаква логика в тези думи, но не съм съгласен, че потребителя извършва престъпление. Ако ти искат два лева за регистрация ти с пълно основание можеш да предполагаш, че материалите на този сайт са с платени авторски права.
Освен това, ако забраняваш в нета да има детско порно, на това цензура ли му казваш или просто налагане на един *справедлив* закон. Защото е безспорно, че детското порно е нещо, което изобщо не трябва да го има.

Да ГДБОП не се изградили Интернет, но и КАТ не са изградили пътната мрежа. Ама ти против КАТ не протестираш нали?
цитирай
30. анонимен - student
16.03.2007 19:34
@shamanhfel: За детското порно съм абсолютно съгласен. Разпространението трябва да се преследва безкомпромисно. Също и сайтове с неонацистко съдържание. Имаш право, регулация си трябва за някои неща.

@tonitochev: Има логика в думите ти. Ако тракера е само за пиратско съдържание, властите имат право да го спрат. Но възможно ли е да се контролира цялото ъплоаднотото съдържание от админите? Още по-трудно става с другите Р2Р мрежи, които не са базирани на торент-описания.
цитирай
31. tonitochev - Еми в тоя век на компютрите
16.03.2007 19:48
всичко е възможно.Филтри,списъци със забранени разширения,думи и т.н.Желание да има,другото е рутина.Ама тогава просто торентите стават излишни.Аз програми за Дебиана си ги тегля от огледалото.За чии ми е торент.То и сега не ползвам и не ровя за файлове.Музика от нет радиата колкото искаш,филми от нет телевизията.Книги които ме интересуват-има свободни колкото искаш.Порно филми не тгегля.Ай кажи ми пич за чии са ми тракерите.
Требваха ми докато се мъчех на Уинбоз.Що програми съм чопнал-не е истина.
цитирай
32. анонимен - ПОТРЕБИТЕЛ /косвено наречен ПИРАТ/
20.03.2007 23:54
Швеция. Заради The Pirate Bay Швеция непрекъснато усъвършенства законодателството, има санкционирани, потребителите отговарят с пиратска партия.


АКО СТЕ ЗА ..НА МИТИНГ АКО СТЕ ПРОТИВ ДРАСКАЙТЕ СИ НЕ НИ ПРЕЧИТЕ

ПОСЛЕДНОТО ИНФО ЗА МИТИНГА: 24.03.2007, 17:00 - събота, в Южен парк

следете за промени на www.zamunda.net след комунизма Властта си прай каквото си иска, очаквайте да ни пратят и на луната да протестираме
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gboy
Категория: Спорт
Прочетен: 2742848
Постинги: 20
Коментари: 770
Гласове: 248
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол